Glassbomb hallon

Denna enkla och goda kalasdessert passar både barn och vuxna. Fyll med den glass och sås/tillbehör som du gillar. Här med vaniljglass, kolasås, hallonsorbet och hallon.

En bild säger mer än 1000 ord. Alltså…hur gott! 😋

Till en glassbomb för ca 10-15 personer behöver du:

✰ 2 liter vaniljglass

✰ 1 liter hallonsorbet

✰ 1 tub kolasås (350 gr)

✰ Hallon

Choklad- och mandelbotten

✰ 300 g mandelmassa

✰ 1 ägg

✰ 2 äggvitor

✰ 2 msk kakao

Gör så här:

  1. Klä en skål, som rymmer 2 liter, med plastfolie som du låter hänga över lite över kanterna. Tryck ut vaniljglassen runt skålens innerkanter. Tryck ner en skål (helst av samma form) som rymmer 1 liter så att det bildar ett hål som är formad efter 1-literskålen. Ta loss den lilla skålen och täck över med den överhängande plastfolien. Sätt in i frysen.

2. Klä den lilla 1-literskålen med plastfolie och låt även den hänga över kanterna. Tryck ner hallonsorbeten i hela skålen.

3. Ta ut den stora skålen från frysen och häll kolasåsen på botten av vaniljglassen.

Gött!

4. Ta ut den stora skålen ur frysen och lägg i hallonsorbeten i kolasåsen. Ställ in i frysen i ca 2 timmar.

Kladdigt men härligt;-)

Choklad- och mandelbotten

5. Riv mandelmassan. Blanda med ägg, äggvitor och kakao. Rör tills det blir en smidig tjock smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form med avtagbar kant, ca 23-24 cm, beroende på hur bred skål du använt till vaniljglassen. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

Montering

6. Lägg botten på ett fat med liten kant, (ifall glassen skulle smälta något). Stjälp upp hela glassbomben och lägg upp i mitten av botten. Skär av kanterna eller gör som jag…behåll dem, eftersom denna botten är så makalöst god, och lägg hallon utefter, eller på kanten och uppepå toppen. Dofta över lite florsocker.

Vips! …så har man en kalasig glassbomb att impa på gästerna!