Mormors squashpudding med sylt och grädde

Det här låter kanske jättekonstigt…squashpudding till dessert. Men den är helt oemotståndligt god och ingen i världen skulle ens kunna gissa att den är gjord på squash/zucchini…kanske bara på den svagt grönaktiga färgen i så fall. Den är som ett mellanting mellan ostkaka och kalvdans (för er som vet vad det är;-) Den är mer mjuk och len än en ostkaka och smälter i munnen. Den smakar ljuvligt av bittermandelolja.

Som om inte det var nog så får du här också ett tips på en soppa som du gör på vätskan från de kokade och avsilade squashbitarna. Häll bara över det i en kastrull och koka ihop med en grönsaksbuljongtärn
ing och lite frysta ärter. Mums! Jättegod soppa till varmrätt..och pudding till efterrätt.

Till en pudding för ca 8 portioner behöver du:

✰ 1 kg squash/zucchini (Visste du att Squash och Zucchini är samma sak? Squash är det engelska ordet och zucchini det italienska för denna frukt)

✰ 4 ägg

✰ 1 1/2 dl socker

✰ 4 msk mjöl

✰ 10 droppar bittermandelolja

✰ 2 dl vispgrädde

✰ 3 dl fet mjölk

Tillbehör:

✰ Vispad grädde

✰ Sylt

 

Gör så här:

1. Skala och skär squashen i bitar. Koka den i ca 15 minuter, mosa den och sila och tryck därefter ut vätskan ordentligt. (Gör gärna soppa på vätskan som blivit över)

2. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt mjölet och bittermandeloljan. Rör till sist ned grädde och mjölk.

3. Grädda i en ugnsfast form i 200 grader i mitten av ugnen i ca 55-60 minuter.

4. Servera lätt ljummen med vispad grädde och sylt (Eller som min mormor…gammaldags jordgubbsmarmelad utspätt i lite vatten✰)

 

Jag längtar redan tills jag ska få sätta tänderna i denna pudding nästa gång!✰